top of page

Om Skatval Krigshistoriske Museum

Skatval Krigshistoriske Museum er et privateid museum som ligger på Håmmårsbukta friluftsområde på Skatval. Museet ligger inne på det tidligere ammunisjonslageret for Trøndelag Sjøforsvarsdistrikt, Steinvik Lager, som opprinnelig ble bygd av Organisasjon Todt (OT) under siste verdenskrig. Anlegget var bygd som et ammunisjonslager i forbindelse med den tyske Kriegsmarinens ubåtbase Dora på Nyhavna i Trondheim.

Museet har en innholdsrik samling av både små og store gjenstander, uniformer, dokumenter og bilder som illustrerer og konkretiserer aktiviteter og drama som foregikk i området rundt indre del av Trondheimsfjorden og spesielt Åsenfjord under andre verdenskrig.

Det tyske slagskipet Tirpitz lå fortøyd like i nærheten, og nesten hele den tyske marineflåte lå her i en lengre periode. Royal Air Force (RAF) sine forsøk på å utslette marineflåten, og okkupasjonsmaktens anstrengelser for å forsvare sitt okkuperte territorium, har satt sine spor i form av mange etablerte forsvarsanlegg, mengder av etterlatt utstyr og gjenstander, dramatiske historier og minner.


Selve museet ligger inne i en av bunkerne som ble bygget av den tyske okkupasjonsmakten, og lokalet i seg selv gir en autentisk atmosfære og spesiell opplevelse for de besøkende.

Adkomst:

Skiltet «Friluftsområde» fra E6. Parkering ved port på Håmmårsbukta. Derfra 500 meters gange mot vest (retning Steinvikholm slott) til museet.

Museet har åpent for allmenheten på annonserte dager, se museets facebook side: Skatval Krigshistoriske Museum. Det er også mulig å bestille gruppeomvisning utenfor annonserte dager.

Skatval Krigshistoriske Museum på Facebook (Her annonseres blant annet åpningstider for årets sesong)

Kommende åpningstider 2024:

Søndag 26 mai kl 1200 - 1600 (sesongåpning!)

Søndag  2 juni kl 1200 - 1600

Søndag 9 juni kl 1200 - 1600

Søndag 16 juni kl 1200 - 1600

Gunnar Bremset

Mob: 958 33 548

Mail: bremsegu@online.no

Kart SKM.jpg
bottom of page